Batavierenrace

Elk jaar, ergens in april of mei, klinkt het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace.

Batavierenrace

De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 182 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes). Er nemen ieder jaar ruim 7.500 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records. Tijdens de 35e Batavierenrace op 28 april 2007 namen officiëel 7.841 studenten deel aan het grootste studentensportevenement van Nederland.

Een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

De Batavierenrace is de laatste jaren, zeker in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, een begrip geworden. De Batavierenrace is dan ook een uniek en ludiek evenement, dat het verdient om in de kijker te staan. In voorgaande jaren werden reportages over de Batavierenrace bijvoorbeeld uitgezonden door regionale en nationale radio- en televisieomroepen en jaarlijks staat de race onder andere in De Gelderlander en vele andere gedrukte media.

Denk je een mooi team op de been te kunnen krijgen, schrijf je dan zeker in op de site van de Batavierenrace! Het is altijd een erg gezellig weekend met zo’n 8000 man op het campus terrein in Enschede! Het weekend wordt afgesloten met het grootste studentenfeest van Europa!

Bata4life

Via de Batavierenrace is het mogelijk om je in te zetten voor onze actie ten behoeve van een goed doel. Net als vorig jaar zet de actie bata4life zich in voor het KWF. Wil jij met jouw team ook bijdragen aan dit goede doel? Geef dit dan eenvoudig aan tijdens de inschrijvingen door het vakje bata4life aan te vinken. Hiermee geef je aan dat je op de hoogte wilt worden gehouden van de ontwikkelingen omtrent de actie bata4life en wat jij met je ploeg hiervoor kan betekenen.

Voor meer informatie kijk je op www.bata4life.nl!

Meer informatie over de Batavierenrace is te vinden op de website van de Batavierenrace, www.batavierenrace.nl.