Jaarlijks vindt het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap plaats. Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met meer dan 1800 deelnemers één van de grootste studentensportevenementen van Nederland.

In één weekend worden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in 8 vaste en een aantal keuzesporten georganiseerd. De vaste sporten zijn: Voetbal, Tennis, Basketbal, Badminton, Handbal, Schermen, Volleybal en Squash. De keuzesporten zijn door de commissie zelf te bepalen. Het GNSK is dan ook de grootste krachtmeting tussen de verschillende universiteiten in Nederland en kan daarom met recht een prestigestrijd genoemd worden.

De winnaars van het GNSK mogen meedoen aan Europese Studentenkampioenschappen en worden officieel erkend als Nederlands Studenten Kampioen.

Wil jij graag bij het GNSK aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar evenementen@sportraadutrecht.nl

GNSK 2017

Het jaarlijks terugkerende Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) 2017 zal dit jaar plaatsvinden in Eindhoven! De Sportraad Utrecht wenst Eindhoven heel veel succes bij de organisatie van dit grote evenement! In verschillende sportdisciplines zullen rond de 1500 sporters strijden voor hun stad om de titel ‘Beste Studentensportstad van Nederland’ binnen te halen.

Naast de acht vaste sporten (badminton, basketbal, handbal, schermen, squash, tennis, voetbal en volleybal) staan dit jaar ook weer keuzesporten op het programma, dit zijn de volgende:
– Zaalvoetbal
– Wielrennen
– Waterpolo
– Ultimate frisbee
– Judo
– Korfbal
– Sportklimmen
– E-sports
– Golf
– Survival Run

De organisatie is druk bezig om van het GNSK een feestelijk en geslaagd sportevenement te maken.