Bij de Sportraad zijn er verschillende commissies actief om ons te ondersteunen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan vooral verder!

Activiteitencommissie (AcCie)
De Activiteitencommissie ondersteunt drie evenementen/activiteiten voor de Sportraad. De Nieuwjaarsactiviteit, de nacht van de studentesport tijdens de RAG-week en het Sneakergala. Bij het Nieuwjaarsactiviteit wordt een activiteit, voor de partijen, waarmee de Sportraad te maken heeft georganiseerd en proosten wij op het nieuwe jaar. De RAG-week staat voor Raise And Give, hierbij wordt een (sport) activiteit georganiseerd en het ingezamelde geld wordt gedoneerd aan twee goede doelen. En de kers op de taart is het Sneakergala aan het einde van het sportjaar. Elk jaar worden de Utrechtse studentensporters genomineerd voor bepaalde categorieën. Zoals de beste sportman/vrouw. De AcCie verzorgd met de Sportraad de prijzen, nominaties, het thema en de opvulling voor het Sneakergala.

Batavierencommissie (BataCie)
Elk jaar strijden studenten tegen elkaar op ‘s werelds grootste estafetteloop die dit jaar zal plaatvinden van 20 t/m 22 april. De totale afstand bedraagt 175 km over 25 etappes. Elk jaar verzorgen wij een University Team Utrecht. Met als doel om voor de hoogst haalbare plek tegenover de ander universiteiten in Nederland te gaan. Hierbij wordt van de commissie verwacht om goede lopers te vinden en klaar te stomen voor de Batavierenrace door bijvoorbeeld trainingen en selecties te organiseren. Ook gaan jullie mee naar de Bata om de lopers te begeleiden en elk jaar wordt het mooi afgesloten met het grootste studentenfeest van Nederland!

Promotie (PRCie)
Dit jaar nieuw is een nieuwe functie toegevoegd aan de Sportraad, namelijk Commissaris Extern. Daarom is er ook een nieuw commissie bij toegevoegd. Onder leiding van onze Commissaris Extern, bestaan jullie taken voornamelijk uit flyers en posters maken. Kan je goed omgaan met Photoshop en met het monteren van video’s? En wil je een commissie doen die niet te veel tijd in beslag neemt? Dan zoekt de Sportraad jou!

WKZ’Cie
De WKZ’cie verzorgt activiteiten voor de kinderen van het Wilhelminakinderziekenhuis. In het ziekenhuis zelf wordt iedere woensdag een sportmiddag georganiseerd. Met de WKZ’cie gaan jullie zelf de organisatie van zo’n sport- en spelmiddag (of meerdere!) op je nemen. Daarnaast roept het WKZ ook af en toe de hulp van de commissie in om bij grote activiteiten die zij organiseren te helpen. Het mooie aan deze activiteiten is dat je ziet dat de kinderen voor even vergeten dat ze ziek zijn. Ook gaan jullie één dag geld inzamelen voor het WKZ. Vorig jaar werden op Olympos voor een klein bedrag prijzen verloot door bijvoorbeeld het rad van fortuin. Alle prijzen werden toen gesponsord. Wil je graag een maatschappelijke dienst verrichten en heb je goede ideeën om nog meer geld te kunnen inzamelen? Meld je dan aan voor de WKZ’cie en karmapunten zijn gegarandeerd!

SponsorCie
Ook nieuw dit jaar wordt een sponsorcommissie toegevoegd. In samenwerking met de andere commissies gaan jullie, nieuwe sponsoren werven en contact onderhouden.

Heeft een van deze commissies jouw interesse gewekt, stuur een motivatie naar evenementen@sportraadutrecht.nl met als onderwerp: motivatie + de naam van de commissie. Wij nemen contact met jullie op voor een kennismakingsgesprek.