Batavierenrace

Elk jaar, in april of mei, klinkt het startschot voor de grootste studenten estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace.

De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ruim 8.000 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records. Kortom, een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

De Batavierenrace is de laatste jaren, zeker in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, een begrip geworden. De Batavierenrace is dan ook een uniek en ludiek evenement, dat het verdient om in de kijker te staan. In voorgaande jaren werden reportages over de Batavierenrace bijvoorbeeld uitgezonden door regionale en nationale radio- en televisieomroepen en jaarlijks staat de race onder andere in De Gelderlander en vele andere gedrukte media.

Denk je een mooi team op de been te kunnen krijgen, geef je dan zeker op bij de Commissaris Evenementen of wordt lid van de BataCie! Het is altijd een erg gezellig weekend met zo'n 8000 man op het campusterrein in Enschede! Bovendien wordt het weekend afgesloten met het grootste studentenfeest van Europa!

Bata4life

Via de Batavierenrace is het mogelijk om je in te zetten voor onze actie ten behoeve van een goed doel. Net als vorig jaar zet de actie bata4life zich in voor het KWF. Wil jij met jouw team ook bijdragen aan dit goede doel? Geef dit dan eenvoudig aan tijdens de inschrijvingen door het vakje bata4life aan te vinken. Hiermee geef je aan dat je op de hoogte wilt worden gehouden van de ontwikkelingen omtrent de actie bata4life en wat jij met je ploeg hiervoor kan betekenen.

Voor meer informatie kijk je op www.bata4life.nl!

Meer informatie over de Batavierenrace is te vinden op de website van de Batavierenrace, www.batavierenrace.nl.