Jaarlijks vindt het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap plaats. Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met meer dan 1800 deelnemers één van de grootste studentensportevenementen van Nederland.

In één weekend worden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in 8 vaste en een aantal keuzesporten georganiseerd. De vaste sporten zijn: Voetbal, Tennis, Basketbal, Badminton, Handbal, Schermen, Volleybal en Squash. De keuzesporten zijn door de commissie zelf te bepalen. Het GNSK is dan ook de grootste krachtmeting tussen de verschillende universiteiten in Nederland en kan daarom met recht een prestigestrijd genoemd worden.

De winnaars van het GNSK mogen meedoen aan Europese Studentenkampioenschappen en worden officieel erkend als Nederlands Studenten Kampioen.

Wil jij graag bij het GNSK aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar evenementen@sportraadutrecht.nl

GNSK 2019

Het jaarlijks terugkerende Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) 2019 zal dit jaar plaatsvinden in Amsterdam! De Sportraad Utrecht wenst Amsterdam heel veel succes bij de organisatie van dit grote evenement! In verschillende sportdisciplines zullen studentensporters strijden voor hun stad om de titel ‘Beste Studentensportstad van Nederland’ binnen te halen.

De organisatie is druk bezig om van het GNSK een feestelijk en geslaagd sportevenement te maken.