Team Utrecht is gebaseerd en geïnspireerd op het American College Sports principe, waar sporten een groot onderdeel is van de universiteit en dus ook van je studententijd. Studenten willen graag bij de verschillende populaire sportverenigingen sporten en gaan bij elkaar kijken en elkaar aanmoedigen. Er zijn verschillende competities tussen de universiteiten, waarbij de strijd vaak hoog oploopt. Ook de grote sportbeurzen zijn niet onbekend, waardoor studenten vaak nog tot de top kunnen komen in hun studententijd!

Met deze studentensport community wil de Sportraad Utrecht graag de samenhorigheid, sociale binding, sportparticipatie en prestaties verhogen in Utrecht. Door uit te stralen dat we samen één groot team zijn, worden we een belangrijke speler in de sportwereld. Dit komt vooral tot uiting tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) en tijdens de Batavierenrace. In 2011 is Utrecht studentensportstad van het jaar geworden door de eerste plek te bemachtigen op het GNSK. In 2018 is Utrecht weer uitgeroepen tot beste studentensportstad van het jaar, door op de zes gekozen Nederlands Studenten Kampioenschappen (NSK’s) de meeste punten te bemachtigen en hierdoor de SUSA-cup binnen te slepen!

Sportcentrum Olympos is het universitaire studentensportcentrum en is daarom de thuisbasis van Team Utrecht. Sportcafé Olympos is onze sportieve en gezellige stamkroeg.

Het maakt niet uit wie je bent, welke sport je doet, wat je studeert of waar je vandaan komt als je in Utrecht bij een studentensportvereniging sport maak je deel uit van Team Utrecht. Je bent trots om te strijden voor de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de prachtige grachtenstad Utrecht. Samen streven we ernaar om van Utrecht de beste, grootste en meest prestigieuze studentensportstad van Nederland te maken!

Team Utrecht wordt gesteund door: Sportcentrum Olympos, Sportcafé Olympos, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Gemeente Utrecht. Team Utrecht ondersteunt zelf het WKZ, dit is een van haar maatschappelijke partners!