Team Utrecht wint SUSA Cup!

Na zes Nederlands Studenten Kampioenschappen (NSK’s) is nu duidelijk wie de SUSA-cup 2017-2018 heeft gewonnen. Utrecht is bekroond tot beste studentensportstad van Nederland!

Ruim 1200 studenten uit zestien verschillende studentensteden kregen de kans om tijdens zes sportdisciplines te laten zien wat ze waard zijn. Dit seizoen waren dat de volgende disciplines: boulderen, podiumdans, indoor atletiek, tennis, turnen en roeien. Tijdens deze zes NSK’s, mogelijk gemaakt door Stichting Studentensport Nederland, lokale studentensportverenigingen en hoofdsponsor SUSA flexibel studentenwerk, konden er punten worden behaald voor de SUSA-cup. De stad die de meeste punten scoort en daarmee het beste heeft gepresteerd, wint.

Nijmegen, Amsterdam en Utrecht gingen lange tijd gelijk op, maar na het alles beslissende NSK Roeien ging Utrecht er met de SUSA-cup 2017-2018 vandoor. Zes leden van Sportraad Utrecht (SrU), namen de cup in ontvangst. “We hebben er als Sportraad veel tijd ingestoken. Ik ben vanaf het begin van het seizoen bezig geweest met het aansporen van de sporters door aan te geven wat er op het spel staat en hoe vet het is om te winnen”, vertelt commissaris evenementen John Nguyen. “Maar we hebben de overwinning echt te danken aan onze sportverenigingen. Ze stonden direct voor ons klaar en stuurden geweldige teams.” De sportraad ontving tevens een geldbedrag van 1.500 euro ter bevordering van de lokale studentensport.

De sportprestaties zijn van hoog niveau, maar het zou geen studentenkampioenschap zijn als er achteraf geen tijd was voor een biertje. De uitreiking van de SUSA-cup betekent het einde van dit sportseizoen. Na de zomer gaat de competitie wede