De Sportraad Utrecht behartigt de belangen van alle Studenten Sport Verenigingen (SSV's) in Utrecht en individuele sporters die sporten bij het studentensportcentrum Olympos. Dit houdt in dat de Sportraad Utrecht met verschillende betrokken partijen zoals o.a. Sportcentrum Olympos, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht en Stichting Studentensport Nederland om tafel zit om de belangen en problemen van de sportende studenten in kaart te brengen en vervolgens te vertalen naar concrete operationele plannen en/of oplossingen.

Daarnaast verstrekt de Sportraad Utrecht verschillende subsidies aan de studenten sportverenigingen. Deze zijn bedoeld ter stimulering van de studentensport in Utrecht.

Verder is de Sportraad een kennisorgaan voor de Utrechtse studentensporters. Door landelijke contacten met sportraden in andere steden en Stichting Studentensport Nederland is de Sportraad Utrecht op de hoogte van belangrijke informatie op landelijk niveau binnen betreffende sport en de bijbehorende ontwikkelingen.

Naast een beleids-en bestuursfunctie heeft de Sportraad ook een sportief en gezellig karakter. De organisatie van of deelname aan verschillende evenementen behoort ook tot het takenpakket. Voorbeelden van deze evenementen zijn: Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK), de Nederlands Studenten Kampioenschappen, de Batavierenrace, de EU Games en nog een aantal (kleine) sportieve en gezellige activiteiten op het Sportcentrum Olympos. Denk dan aan workshops, trainingen, sportactiviteiten en borrels.

Vragen? Meer lezen over ons beleid en werk? Klik hier of mail naar secretaris@sportraadutrecht.nl.