Utrechtse Studenten Rugby Society

Bij de USRS maak je kennis met het harde studentenleven. Rugby is een sport gemaakt voor wilden, gespeeld door heren – en staat in het teken van broederschap. Of je nu op het gras in de scrum staan, met je voeten in het zand op Ameland of vrolijk leunend aan de bar van de Rex, je staat schouder aan schouder met je teamgenoten.

Daarnaast houden we erg van bier. Geen wedstrijd op zondag wordt niet afgesloten met een gouden pot, en de society zou de society niet zijn als er niet bijna wekelijks borrels waren. We hebben wel een verantwoordelijk drankbeleid, waarbij slechts één fles wijn per persoon in één keer getrokken mag worden.

De USRS heeft vijf teams:

  1. ’t Vlaggenschip. Hier spelen de beste spelers die onze society te bieden heeft. Komend jaar strijden deze fitte mannen voor de kampioenswedstrijd van de eerste klasse.
  2. Het Puntenkanon. Ons tweede team: talentvol en durft te dromen.
  3. De Old. Oudere heren die hun tijd bij de USRS tot ver boven de tien jaar hebben weten te rekken.
  4. De Jonghe Honden. Elk jaar vormen de nieuwe leden een beginnersteam dat zowel de rugbyclubs van Nederland als alle hoeken van Utrecht samen zal verkennen.
  5. De Harde Mast. Ideaal voor mensen die willen spelen, maar evenzeer van een borrel houden.

Er wordt twee keer in de week getraind: op dinsdag- en donderdagavond. Verder wordt er (bijna) elke zondag een wedstrijd gespeeld. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen is dit hoe het seizoen zich na de zomer zal hervatten.

Beginners kunnen zich aanmelden op de website (usrs.nl) of, als het doorgaat, tijdens de UIT bij onze stand op Janskerkhof.

 

Hier is een indruk van onze trainingen: