Studeer jij in Utrecht en ben je opzoek naar een gezellige studentensportvereniging?
Voor hardloop- en atletiektrainingen is AV Phoenix de juiste keuze! Drie keer in de week wordt er met een hele groep studenten getraind. Daarnaast biedt Phoenix de mogelijkheid om ook in andere groepen mee te trainen, bijvoorbeeld sprint- of werptrainingen.

Trainingsmomenten

Op maandag- en donderdagavond en zaterdagochtend wordt er getraind op de atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79. Deelname aan trainingen is altijd vrijblijvend, je kunt zelf kiezen hoe vaak je wilt komen trainen.

Maandag: om 20:00 uur op maandagavond trainen de studenten anderhalf uur bij looptrainer Fredo. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor loopscholing en een hardloopprogramma.
Donderdag: op donderdagavond begint de training om 19:00 uur, hier worden de studenten getraind door Jesper en Hilde. In het eerste deel is er aandacht voor 'core stability', kracht en loopscholing. Daarna kun je kiezen om onder begeleiding een technisch onderdeel te oefenen (elke week komen twee andere onderdelen aan bod) of een hardloopprogramma te doen.
Zaterdag: ook op zaterdagochtend om 10:00 uur zijn onze studenten op de baan te vinden en wordt getraind onder leiding van Hilde. Aangezien we vaak (vrijwel) de hele baan voor onszelf hebben zijn de mogelijkheden hier eindeloos. Focus ligt meestal op kracht en hardlopen (lang en sprint), maar ook onderdelen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast wordt de zaterdag ook regelmatig gebruikt voor speciale thematrainingen zoals een Sinterklaastraining of een onderling toernooitje.

Ervaring met atletiek is geen vereiste om lid te worden van Phoenix. Of je nu je atletiekprestaties wil verbeteren of juist kennis komt maken met de sport, in beide gevallen ben je aan het juiste adres. Ook als je vooral interesse hebt in hardlopen, kan lid worden van een studentenatletiekvereniging een goed idee zijn. Je verbetert je looptechniek en conditie op een leuke manier, in een gezellige groep waar enerzijds serieus getraind wordt, maar de sfeer ook enorm belangrijk is. En ben je wedstrijdatleet? Ook dan ben je bij ons op de juiste plek. Omdat je bij ons in verschillende groepen kunt trainen, bieden we je het beste van twee werelden: de gezelligheid van een studentensportvereniging en kwalitatief goede trainingen met atleten van jouw niveau.
Word lid
Lid worden van AV Phoenix biedt je nog veel meer dan alleen trainingen. De studenten zijn een gevarieerde groep mensen. Met elkaar ondernemen we graag leuke activiteiten. Zo doen we regelmatig een borrel na de training of in de stad, gaan we samen uit eten en/of pubquizzen, organiseren we een spelletjesavond of gaan we bijvoorbeeld lasergamen. Daarnaast gaan we regelmatig met een groep atleten samen naar een hardloopwedstrijd ergens in de buurt en de verschillende NSK’s (Nederlandse Studenten Kampioenschappen). Een weekend op kamp en deelname aan de Batavierenrace en de Veluweloop zijn jaarlijkse hoogtepunten. De studentencommissie zorgt dat er telkens weer leuke activiteiten op de planning staan, echter ben je altijd vrij om hier wel of niet aan mee te doen.
Train mee

Klinkt dit allemaal als iets voor jou? Kom dan gezellig een keertje langs! Je kunt geheel vrijblijvend een paar keer komen meetrainen om te proberen of het iets voor je is. Ook in deze corona-tijd staan we gewoon open voor nieuwe leden! We verzamelen altijd bij de hoogspringbak voor het paviljoen, je kunt ons dus niet missen. Als je een keertje mee wilt trainen of nog vragen hebt, stuur ons dan een berichtje: studentenavphoenix@gmail.com.

Twijfel vooral niet om ons te benaderen, iedereen is van harte welkom bij onze sportieve, gezellige vereniging!