Studeer jij in Utrecht en ben je op zoek naar een gezellige studenten-sportvereniging? Voor hardloop- en atletiektrainingen is A.V. Phoenix de juiste keuze. Twee keer in de week wordt er met een grote groep studenten getraind. Daarnaast biedt Phoenix de mogelijkheid om ook in andere specialistische groepen mee te trainen, bijvoorbeeld voor sprint- of werptrainingen.

Op maandag en donderdagavond wordt er getraind op de atletiekbaan Maarschalkeweerd. Om 19.30 op maandagavond trainen de studenten anderhalf uur bij trainer Fredo. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor loopscholing en looptechniek, waarna de studenten een sprint of midden-lange-afstand hardloopprogramma kunnen kiezen. Op donderdagavond begint de training om 19.00. Hier worden de studenten getraind door Jesper, waar er naast een hardloopprogramma ook de mogelijkheid is om te trainen voor een technisch onderdeel van de atletiek.

Ervaring met atletiek is geen vereiste om lid te worden van Phoenix. Het verbeteren van atletiekprestaties of juist kennis maken met de sport zijn beide goed mogelijk door de trainingen! Ook als je vooral interesse hebt in hardlopen kan lid worden van een studentenatletiekvereniging een goed idee zijn: je verbetert je looptechniek en conditie op een leuke manier.

Lid worden van A.V. Phoenix biedt nog veel meer dan alleen trainingen. De studentengroep bestaat uit een mix van mensen die graag met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Zo gaan we vaak borrelen, een pub quiz spelen of naar een spelletjesavond. Een weekend op kamp of samen aan de Batavierenrace deelnemen zijn jaarlijkse hoogtepunten. De studentencommissie zorgt ervoor dat er verschillende activiteiten op de planning staan en deelname hieraan is geheel vrijblijvend.

Klinkt dit allemaal als iets voor jou? Of heb je nog twijfels? Stuur gerust vragen naar studentenavphoenix@gmail.com .

Je kunt geheel vrijblijvend een keer mee trainen om te proberen of het iets voor je is. Stuur dan even een berichtje naar Merel, 06-37351611, of Jip, 0648388417.

Twijfel vooral niet om ons te benaderen: iedereen is van harte welkom bij onze sportieve, gezellige vereniging!

http://www.avphoenix.nl/training/studentenatletiek