Dom Tower Dementors is de quidditch vereniging van Utrecht. Quidditch is een gemengde sport die kan worden omschreven als een combinatie van handbal, trefbal en rugby.

 

Een team bestaat uit zeven spelers, waaronder drie chasers, een keeper, twee beaters en een seeker. Er mogen maximaal vier spelers van hetzelfde gender (man, vrouw of non-binair) tegelijkertijd op het veld staan. De chasers en de keeper proberen goals te maken door de hoops van de tegenstander met de quaffle, een zacht opgepompte volleybal. Elk goal levert 10 punten op. De beaters gebruiken bludgers (trefballen) om mensen af te gooien. Na 17 minuten komt de snitch runner in het spel. Dit is een onpartijdige persoon die de snitch (een tennisbal in een sok) aan zijn kleding heeft bevestigd. De seekers van allebei de teams proberen de snitch te vangen. Wanneer een van de seekers de snitch heeft bemachtigd, eindigt het spel en krijgt het vangende team 30 punten.

 

Quidditch is in Nederland een opkomende sport. De Dom Tower Dementors spelen in de nationale competitie samen met teams uit o.a. Eindhoven, Wageningen en Rotterdam. Daarnaast vinden af en toe vriendschappelijke wedstrijden plaats en zijn er elk jaar verschillende nationale en internationale toernooien.

 

De Dom Tower Dementors trainen twee keer per week. In de trainingen wordt onder andere aandacht besteed aan balcontrole, veilig tackelen en samen spelen. Nieuwe spelers zijn altijd welkom op trainingen. Wil je voor de eerste keer meedoen? Stuur ons dan even een berichtje op Facebook. Er worden ook meerdere keren per jaar introductie trainingen georganiseerd waarin wij extra focus leggen op de basisregels. Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten. Naast de trainingen en wedstrijden spelen we met het team ook vaak spelletjes of doen we een drankje.