Algemene info

S.B. Helios is de enige studentenbadmintonvereniging in Utrecht en kan studenten net iets meer bieden dan een gewone badmintonvereniging. Alle leden (inclusief het bestuur) zijn student of hebben gestudeerd. Daardoor beland je in een warm bad ;).

Training

Het niveau varieert van beginners tot gevorderden. Je niveau is te verhogen door mee te doen aan de trainingen die elke week worden gegeven op verschillende tijdstippen. Hiervoor zijn zes trainingsgroepen opgezet, ieder met spelers van een gelijkwaardig niveau.

ISBT’s en andere evenementen

Ook biedt SB Helios de mogelijkheid om deel te nemen aan Internationale Studenten Badmintontoernooien (ISBT’s) in binnen- en buitenland. Sinds 2008 organiseert Helios elk jaar zelf ook een ISBT (Facebook en Instagram). Dit badmintontoernooi voor allerlei studenten uit binnen- en buitenland is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij gezelligheid voorop staat (iets wat uiteraard ook voor alle andere activiteiten in het jaar geldt). Naast ISBT’s wordt er minstens een keer per maand een leuke activiteit georganiseerd door de evenementencommissie, deze zijn toegankelijk voor iedereen. Enkele activiteiten die in het verleden erg succesvol waren: een karaokeavond, poolen, bowlen en het jaarlijkse galadiner en eindfeest! Na elke activiteit borrelen we na in ons stamcafé, café Domkop. Zo kan je nog eens lekker napraten over de leuke avond en je contacten binnen Helios levend houden en uitbreiden.

De derde helft

Na afloop van een speelavond kun je, na een warme douche, veel leden vinden in het sportcafé van Olympos. Hier worden, onder het genot van een drankje, overwinningen gevierd, nederlagen verwerkt en strategieën bedacht voor de volgende keer. Aan alles komt helaas ook een einde, maar niet voordat er op de tafel is gedanst. Zo’n geval waar je bij moet zijn geweest om het te kunnen navertellen.

Accommodatie en kosten

Een lidmaatschap bij Helios betekent automatisch ook dat je een sportkaart (Olympas) van het sportcentrum moet hebben. Hier vind je een overzicht van de kosten en de speeltijden.

Uitproberen of lid worden

Heb je zin om lid te worden of wil je eens kennis maken met de badmintonsport? Dan ben je van harte welkom om vrijblijvend een keer komen meespelen of (als daar ruimte voor is) mee te trainen op een van onze vaste speelavonden. Neem hiervoor even contact op met onze secretaris via info@sbhelios.nl. Je kunt gedurende het hele jaar komen kijken en instromen. We zijn niet gebonden aan bepaalde perioden dat mensen lid mogen worden (klik hier voor meer informatie).

Dus, kom eens langs (alleen of neem iemand mee) en je bent in ieder geval verzekerd van een geslaagde avond! Heb je geen racket? Geen punt, er zijn genoeg mensen die je een racket kunnen lenen. Daarnaast heeft het bestuur altijd een paar leenrackets achter hand.