De U.S. Histos is dé Utrechtse studentenzeilvereniging. Met ongeveer 500 leden en een eigen vloot met meerdere zeilboten kan je letterlijk alle kanten op. Histos heeft onder anderen Valken, Lasers, catamarans, een kajuitjacht en nog meer! Niet alleen om de passie voor het zeilen in leven te houden maar ook voor legendarische borrels op het sociëteitsschip ‘De Oude Buis’ kan je bij de vereniging terecht. Van beginnende 'mooi-weer-zeiler' tot offshore liefhebbende schipper, iedereen kan beter leren zeilen door de interne opleidingsstructuur die de vereniging kent!
Naast het zeilen is de U.S. Histos ook rijk aan andere activiteiten. Naast de vele borrels en feesten maakt een tal van activiteiten, zoals een wintersportvakantie, een toneelvoorstelling, zeiltheorie of zanginstructie, de U.S. Histos veelzijdig en de perfecte plek om je op meerdere vlakken te ontplooien.
Er valt in Utrecht zelf niet veel te zeilen. Daarom liggen de boten in havens als Breukelen en Muiderzand. Het vaargebied bestaat echter uit heel Nederland en ver daarbuiten. In de zomer naar het Gardameer met de Lasers, de surfplanken en de catamarans of met het kajuitjacht naar Denemarken zijn geen uitzonderingen. De grootste en oudste boot ligt wel in Utrecht. Het is het verenigingsschip 'De Oude Buis'. Een uniek voormalig binnenvaartschip uit 1923 dat nu volledig is ingericht als sociëteit. Hier houdt de U.S. Histos gemiddeld twee à drie keer per week een borrel!
Voor meer informatie kan je terecht op www.histos.nl of kan je mailen naar secretaris@histos.nl!