Floorball

U.S.F.V. Jungle-Speed: Utrechtse Studenten Floorball Vereniging

Ben jij sportief, hou je van een snelle balsport en ben je in voor leuke trainingen? Kom dan eens een kijkje nemen bij de floorballvereniging Jungle-Speed! Floorball is een supersnelle sport gebaseerd op de regels van ijshockey. Floorball wordt gespeeld met sportschoenen, kunststof sticks en een plastic bal in een zaal.

 

Trainingen

Met een groep van ongeveer 20-25 personen trainen wij twee keer per week. Eén training in de week trainen we gemengd en de andere training hebben we een gescheiden training waarbij de focus ligt op de grootveld competitie.

 

Competitie

Deze sport bestaat uit twee verschillende soorten competities: de mixed-competitie en grootveld competitie. Bij de mixed-competitie speel je in een gemengd team van meestal acht spelers op een kleinveld, waar je met z’n vieren tegelijkertijd in het veld staat. Deze competitie bestaat uit 3 wedstrijddagen per half jaar waarop drie à vier wedstrijden worden gespeeld. Bij de grootveld competitie zijn de mannen en vrouwen van elkaar gescheiden. Per jaar zijn er een stuk of twaalf grootveldwedstrijden waarbij je het met je team opneemt tegen verschillende Floorball-verenigingen uit Nederland.

 

Gezelligheid

Naast het sporten zijn wij natuurlijk ook altijd in voor gezelligheid. Er is een maandelijkse borrel en ongeveer elke maand wordt er wel een activiteit georganiseerd door de activiteitencommissie. Zo hebben wij regelmatig spelletjesavonden, vieren we Sinterklaas, hebben we een kerstdiner en gaan we elk jaar een weekendje weg. Naast deze standaard jaarlijkse activiteiten hebben we ook activiteiten gehad als gezamenlijk schaatsen, naar het klimbos, nachtkanoën door de Utrechtse grachten en nog veel meer!

 

Floorball iets voor jou? Kom drie keer gratis meetrainen! De trainingen vinden plaats op maandag- en donderdagavond in sportcentrum Olympos. Neem voor meer informatie een kijkje op onze website www.jungle-speed.nl of stuur een mailtje naar bestuur@jungle-speed.nl