USIJV the Buccaneers is de plek voor wie zich durft te wagen aan de snelste en meest adrenaline-gevulde sport ter wereld: ijshockey! Het team bestaat uit zowel mannen als vrouwen, gevorderden en beginners en heeft leden van diverse nationaliteiten. Hierdoor hebben we een gezellige, internationale mix van o.a. Amerikanen, Britten, Canadezen, Tsjechen, Slovaken en natuurlijk oergezellige Nederlanders. Hoewel de sport natuurlijk centraal staat zijn er genoeg ‘off-ice’ activiteiten die worden ondernomen met het team: van de klassieke borrels, feestjes en de wintersportvakanties, tot het bijwonen van het WK ijshockey.

 

De thuisbasis van dit team is de schaatsbaan in Overvecht: de Vechtsebanen. Hier trainen de Buccaneers twee keer per week onder begeleiding van fantastische coaches. Dit zijn spelers met langdurige ervaring in de eerste- en eredivisie van het Nederlandse ijshockey. Verder speelt het team mee in de studentencompetitie en worden er vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd.

 

Studenten kunnen zelf kennis maken met ijshockey via het “rookie camp”. Het rookie camp bestaat uit drie sessies aan het begin van het seizoen, waarbij de basis van deze technische sport wordt aangeleerd. Het team stelt voor deze sessies materiaal beschikbaar, zodat ervaring in deze sport absoluut geen vereiste is om deel te kunnen nemen. Via dit rookie camp worden nieuwe leden geworven voor het team. Gegeven het niveau van deze nieuwelingen nemen zij deel aan de vriendschappelijke rookie games om ervaring op te doen, of worden zij opgenomen in het competitieteam. Kortom, wanneer iemand lid is van de Buccaneers, dan kan hij of zij meteen wedstrijden spelen.

 

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de actie van dichtbij mee te maken zonder op het ijs te staan. De wedstrijden van de ‘Buccs’ zijn gratis bij te wonen en zeker een aanrader voor wie een avondje vrij heeft in het weekend! Om op de hoogte te blijven van de avonturen van dit team, vergeet dan niet om de facebookpagina te liken. Mocht je interesse hebben om lid te worden van de Buccaneers, bezoek dan snel onze strakke website en facebookpagina.

 

Contributie (exclusief OlymPas):

€ 215,00