USKV Hebbes is de studentenkorfbalvereniging van Utrecht. Al sinds 1986 zijn wij te vinden in Utrecht sinds wij zijn afgesplitst van HKC.

 

Spelen en trainen

Op het moment nemen wij deel aan de knkv-competitie met 5 zaterdagteams en 1 midweek team. Het midweek team speelt thuis op woensdagavond en uit afwisselend op dinsdag, woensdag of donderdag. Het is ook mogelijk om trainingslid te worden. Dit betekent dat je meetraint maar geen wedstrijden speelt, zodat je bijvoorbeeld de wedstrijden nog kan spelen bij je oude vereniging. We trainen op maandag- en woensdagavond. In de zaal trainen we beide avonden op Olympos en op het veld trainen we maandag op Olympos en woensdag bij HKC (een andere korfbalvereniging in Utrecht).

 

Vereniging

Naast de sportiviteit is gezelligheid ook zeker een prioriteit binnen USKV Hebbes. Er worden veel jaarlijkse activiteiten georganiseerd door de Feestcommissie (a.k.a. Feko), bijvoorbeeld een pooltoernooi, kerstdiner, weekendje weg en het “leer-alle-nieuwe-Hebbes-leden-kennen-etentje”. Ook gaan we elk jaar op skireis georganiseerd door de zogeheten Tripcie. Daarnaast trekt Hebbes eens per maand het land in om aan toernooien, georganiseerd door andere studentenkorfbalverenigingen, deel te nemen. Natuurlijk organiseren we zelf het leukste toernooi van allemaal, begin februari staat er een weekend geheel in het teken van de Domcup in Utrecht!

 

Mocht je na het lezen interesse hebben, ben je zeker welkom om een keertje mee te trainen. Hiervoor kan je mailen naar: lidworden@uskvhebbes.nl.