Een bestuursjaar bij de Sportraad – De commissaris sport

Ik weet nog wel dat ik vorig jaar rond deze tijd aan het twijfelen was over de functie waarvoor ik zou solliciteren bij de Sportraad. Ging ik voor Commissaris Sport, het aanspreekpunt van alle 30 verengingen of voor Commissaris Evenementen waarbij je je eigen stempel kan zetten op allerlei toffe activiteiten? Uiteindelijk heb ik gekozen voor Commissaris Sport, en gelukkig maar, want ik vind het nog steeds de leukste functie die er is.

Als aanspreekpunt van alle studentensportverenigingen (SSV’s) kloppen bestuurders voor allerlei verschillende vraagstukken bij mij aan. Zo zit ik bijvoorbeeld bij gesprekken tussen Olympos en de dansverenigingen voor de aanschaf van een tweede houten dansvloer, kloppen verenigingen bij mij aan voor groeimogelijkheden, heb ik de rugbyers begin dit jaar geholpen om op zoek te gaan naar alternatieve trainingslocaties in de winter (zodat het rugbyveld ontlast werd), heb ik gesprekken met verenigingen die mogelijk willen aansluiten bij de Sportraad en tot slot ben ik in samenwerking met een aantal veldverenigingen in gesprek met de Universiteit om meer en een betere kwaliteit velden te creëren op Olympos. Het leuke is dat je met allerlei verschillende vraagstukken bezig bent en veel contact hebt met de besturen.

Zo ook heb ik begin dit jaar met alle 30 besturen kennismakingsgesprekken gevoerd. Als Commissaris Sport leer je de verenigingen meteen goed kennen. Zo vroegen mijn bestuursgenootjes op het begin van het jaar nog wel eens aan mij “Eline, van welke vereniging is hij of zij ook alweer?” en vaak wist ik dat dan wel te vertellen.

Deze week ga ik onder andere aan de slag met de voorbereiding van de laatste Besturendag dit jaar, we hebben er al drie gehad.  Op deze dag komen alle SSV-besturen samen om workshops te volgen, een sportieve activiteit te doen en samen te eten. Ik wil graag een toffe laatste activiteit neerzetten; eerder hebben we apenkooien gedaan, levensecht Mariokart,  Archery Attack, paaldansen en judo’en. Zelf vond ik Archery Attack het leukst, hier moest je elkaar afschieten met pijlen (met kussentjes erop), waarbij je omgeven was door bunkers (zie foto). Daarnaast ben ik aan het kijken voor een workshopgever die alle besturen kan helpen om een zo goed mogelijke bestuursoverdracht te bewerkstelligen (dus als je dit leest, en je weet nog wel iemand, hoor ik het graag).

Verder heb ik nog een hoop leuke portefeuilletaken waar ik graag over vertel en ga ik binnenkort alweer evaluatiegesprekken voeren met alle SSV’s om terug te blikken op het bestuursjaar, maar dit bewaar ik voor de volgende BLOG of VLOG. Eén van de SSV-bestuursleden heeft mij namelijk verteld dat BLOGS helemaal niet meer van deze tijd zijn, en als je het dan doet, moet je het kort houden… Dat is deels gelukt.

Geef een reactie