Een bestuursjaar bij de Sportraad – De secretaris

Ongeveer een jaar geleden zat ik met spanning te wachten op het telefoontje dat mij zou vertellen of ik was gekozen tot Sportraadbestuur 2016-2017. Het vorige bestuur had een exacte dag en een tijdstip aan ons doorgegeven waarop ze zouden bellen, wat aan de ene kant de zenuwen op voorhand minder maakte maar op die dag zelf alleen maar erger. Op de middag dat we gebeld zouden worden was ik aan het oppassen en precies op het moment van bellen gebeurde er een ongelukje, waar ik maar niet verder over zal uitwijken, waardoor ik het eerste telefoontje miste en ook niet echt aan de tijd dacht. Op het moment van het derde belletje was ik eindelijk in de buurt van mijn telefoon en kreeg ik gelukkig te horen dat ik was gekozen als secretaris voor het komende jaar en dat ik die avond al mijn bestuursgenootjes ging ontmoeten tijdens de onthullingsavond. En wat heeft die ‘uitslag’ mij veel opgeleverd!

Dit jaar zat ik aan de andere kant van het proces en mochten we zelf op zoek naar geschikte opvolgers. Dit is wat lastiger dan bij andere verenigingen omdat wij natuurlijk geen directe leden hebben, behalve de besturen van SSV’s die meestal niet nog een bestuursjaar wilden doen. Uiteindelijk hadden we een mooie pool om uit te kiezen en hebben we zeker nog even moeten discussiëren over wie we in ons zeskoppige (!) bestuur wilden. Hierbij moet je over meerdere zaken nadenken: wat voor persoon zoek je voor elke positie? Wie uit de groep past het beste op welke positie? Welke personen vormen samen een goede groep? Is er een juiste verdeling in persoonlijkheden binnen de groep? En als je geluk hebt dan kun je ook nog kijken naar de man-vrouw verdeling. Je zult nooit een 100% score op al deze vragen kunnen krijgen, maar wat ons betreft is het het belangrijkste om de juiste groep bij elkaar te hebben. Zij moeten het namelijk een jaar lang bij elkaar uithouden en het eigenlijk ook nog wel leuk hebben met elkaar. Toen ik de groep afgelopen maandag bij elkaar zag, ze werden voor het eerst aan elkaar onthuld, en nu zie hoe het losgaat in onze KB/HB appgroep dan denk ik dat we hierin zeker de perfecte score hebben gehaald.

Na vele sollicitatiegesprekken te hebben gevoerd, veel met mijn opvolgingsbuddy Sietske te hebben gesproken over de sollicitanten en de procedure, verschillende gesprekken met het hele HB en wat stressvolle momenten over of alles wel goed zou komen, hebben we (al zeg ik het zelf) een top bestuur weten samen te stellen voor volgend jaar. En zoals ik net al noemde hebben we hiervoor zes toppers weten te vinden. Toen we begonnen aan de zoektocht naar een nieuw hadden we onze hoop gevestigd op het creëren van een nieuwe zesde functie, namelijk de commissaris extern. Vooral onze penningmeester is dit jaar veel bezig geweest met externe zaken als sponsoring en belangenbehartiging. Omdat hij natuurlijk ook nog gewoon de geldzaken moest regelen gaf dit hem vaak een meer dan 40-urige werkweek en daarom leek het ons goed om voor deze taken een nieuwe functie op te stellen. Of je dan daadwerkelijk genoeg goede personen hebt om een zeskoppig bestuur te maken was op voorhand nog maar de vraag, maar gelukkig is dit helemaal goed gekomen.

Voor ons en de nieuwe Sportraad is de inwerkperiode meteen begonnen. De voorzitter en de KB voorzitter hebben hun eerste overleg al gehad, omdat de KB voorzitter nu al zaken moet regelen met zijn of haar bestuursgenootjes. De KB commissaris sport is uitgenodigd voor een paar van de evaluatiegesprekken die Eline deze weken voert met de SSV’s en ga zo maar door. Voor de meesten van jullie is het nog een verassing wie volgend jaar aan het roer van de Sportraad zullen staan en dat willen we graag ook nog een paar dagen zo houden. Misschien niet waar je op gehoopt had toen je deze blog begon te lezen he? Gelukkig hoeven jullie niet al te lang meer te wachten want ze worden officieel onthuld tijdens de besturendag komende vrijdag (2 juni) en de week daarna zullen ze op onze Facebook verschijnen. Mocht je nou toevallig al wel een naam hebben opgevangen, houd dit dan nog een paar daagjes geheim. Wij willen het ook al even van de daken schreeuwen, maar vinden het leuk om een officiële onthulling te houden. Volgende week horen we graag jullie mening over de KB’ers, maar ik kan met niet voorstellen dat die niet positief zullen zijn!

Geef een reactie