Een bestuursjaar bij de Sportraad: De commissaris sport

Ik was het alweer bijna vergeten; mijn lieve secretaris herinnerde mij eraan dat er op maandag weer een bestuursblog van mij zou verschijnen op de site. Dit las ik net nadat Raphaël en ik een avondje mee hadden gewakeboard met SPIN. Of nouja.. nadat wij pogingen deden tot wakeboarden, het instapniveau van wakeboarden is namelijk nogal hoog. 5 jaar geleden is het mij wel eens gelukt om meerdere rondjes te maken dus ik dacht dat dit mij deze keer ook wel zou lukken, maar tevergeefs, tot een rondje is het helaas niet gekomen.

Gelukkig doen we ook mee met veel sporten waarbij het instapniveau wat lager ligt. Voor als je het nog niet wist: als Sportraad vertegenwoordigen wij 30 studentensportverenigingen en met allemaal proberen wij een keer mee te sporten. Aan mij is het de taak om al deze momenten in te plannen. Op deze manier leren wij de verenigingen wat beter kennen en zij ons, het is ook een stukje naamsbekendheid. Daarnaast vind ik het één van de leukste privileges van een bestuursjaar bij de Sportraad, dat je alle sporten mag uitproberen. Mijn favorieten waren handbal, turnen, hiphop en gewichtheffen. Binnenkort staan roeien, tennis, hockey en wielrennen nog op de planning.

Het meesporten neemt daarnaast een aardige strijd binnen ons bestuur met zich mee. We hebben een intern puntensysteem waarbij je punten krijgt op basis van hoe goed je de sport kon. De uitleg over hoe dat puntensysteem werkt zal ik jullie besparen, deze is niet heel logisch. Voor uitleg mag je bij onze voorzitster aankloppen. Soms is het duidelijk wie de winnaar is, zo was Nienke de beste in gewichtheffen, Raphael in basketbal, Sietske in tafeltennis, Arlieke in korfbal en ik in turnen (voor eigen sporten mag je geen punten krijgen). Maar soms… soms wordt er hevig gediscussieerd over wie de winnaar was. In zo’n geval vragen we de trainers om een oordeel te geven, maar die durven soms geen uitslag te geven uit angst om iemand van de Sportraad de rest van het jaar tegen zich te hebben. Ondanks deze discussies onderling, maakt deze interne competitie ons iedere keer wel weer bloed fanatiek bij het mee sporten. En ondanks dat het puntensysteem wat onlogisch is, sta ik wel bovenaan de competitie!

Geef een reactie