Een bestuursjaar van de Penningmeester

In mijn eerste blog gaf ik al aan dat er bij het penningmeesterschap meer komt kijken dan men direct zou denken. Zo heb ik dat de afgelopen tijd enorm gemerkt.

Allereerst zijn we druk bezig geweest om te kijken naar de mogelijkheden om het subsidiesysteem te vereenvoudigen. Er waren nog een aantal onduidelijkheden, omslachtigheden en nog wat andere kleine zaken die we hebben aangepast. Verder zijn we op dit moment bezig om het kanaal van aanvragen aan te passen. Anno 2017 is het tijd om de subsidie aanvragen volledig te digitaliseren en te werken met een portal. Hierdoor kunnen subsidieaanvragen niet verdwijnen en bevatten aanvragen direct de benodigde informatie en stukken.

Afgelopen tijd hebben we uiteraard de Batavierenrace en het GNSK gehad. Grote evenementen waar we het nodige werk moeten verrichten. Deelnamekosten betalen en incasseren. Daarnaast komt het Sportgala er aan waar ook de nodige kosten aan verbonden zijn, dit levert mij uiteraard ook het een en ander aan werk op.

Trots ben ik op de samenwerking die we met het USP (Utrecht Science Park) zijn aangegaan voor 2 jaar rondom de Gouden Voorzet. Deze subsidie is voor de verenigingen om iets extra’s te kunnen doen, waarbij ze tegen elkander moeten pitchen. Met onze samenwerking van het USP komt daar een ludieke actie bij waar dit een toegevoegde waarde moeten hebben voor de leefbaarheid op het USP.  Ik zie dit als een grote kans voor een vereniging om zich verder op de kaart te zetten. Ik zie de samenwerking tussen het USP en de Sportraad als een bevestiging van de rol die studentensport op het Science Park heeft en gaat krijgen.

Tot slot heb ik me veel gericht op externe zaken, veel afspraken buiten de deur om de studentensport bij de stakeholders op de kaart te zetten. Dit is zowel voor het collectief alsmede voor bijvoorbeeld de huidige roeiproblematiek rondom het Merwedekanaal. Wanneer hier stappen in worden gemaakt zie ik wederom bevestigd dat de studentensport als collectief erg sterk staat. Ik voorzie dan ook een grote toekomst voor Team Utrecht en heb vertrouwen dat wanneer we deze lijn voortzetten we steeds sterker staan naar alle stakeholders!

Geef een reactie