Fietsenopfietsen.nl

Hoeveel sport je stiekem elke dag door te fietsen?
Nederland is een fietsland bij uitstek. Bijna iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond, weet dat fietsen een gewoonte is en dat er bijna geen ontkomen aan is. Vooral voor kleine afstanden in de stad of in je dorp, bijvoorbeeld als je even naar de winkel moet, is de fiets ideaal. Wist je dat er in Nederland meer fietsen in omloop zijn, dan dat er mensen wonen? Dat laat wel zien dat fietsen een belangrijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

Veel mensen maken echter ook gebruik van de fiets om gezondheidsredenen, want fietsen is een goede manier om je lichaam vitaal te houden. Hoeveel sport je stiekem door elke dag de fiets te pakken?

Iedereen kan fietsen!
Je hoeft niet gemaakt te zijn om te fietsen, maar je bent er waarschijnlijk wel mee opgegroeid. Daarom kies je vast en zeker uit automatisme voor de fiets als je even snel de deur uit moet. De fiets biedt dan ook veel voordelen; je hoeft nooit in de file te staan, kunt door de smalste straatjes manoeuvreren en bent even heerlijk in de buitenlucht. Daarnaast is fietsen ook een gezonde bezigheid. Doorgaans zien mensen die fietsen er gezond en vitaal uit, omdat je alle onderdelen van je lichaam gebruikt. Fietsen naar school, je werk of je sportclub worden dan ook steeds meer aangemoedigd.

Op de website van de gemeente Utrecht vind je leuke fietsroutes. Zeker het proberen waard.

Zijn de koude wintermaanden een excuus om de fiets niet uit de schuur te pakken? De Deskshaper is dan een interessante oplossing. Vóór € 29,99 heb je een stoelfiets die je thuis op de bank kan gebruiken. Erg handig!

Calorieën verbranden
Natuurlijk is iedereen benieuwd hoe gezond en sportief fietsen nou eigenlijk is. Je hebt de fiets ongetwijfeld wel eens in de sportschool gezien, als onderdeel van tal van andere cardio apparaten. De fiets is erg effectief ten opzichte van bijvoorbeeld wandelen, omdat je met de fiets zowel je boven- als onderlichaam traint. Laten we daarom uit gaan van een persoon van 60 kilo. Als je op een reguliere dag circa 30 minuten fietst, kan je al gauw 120 calorieën verbranden. Dat betekent dat je ’s avonds best een koek mag eten bij de koffie, zonder je daarover schuldig te voelen. Een persoon van 85 kilo kan nóg meer calorieën verbranden, bij hetzelfde aantal fietsminuten per dag circa 170 calorieën.

Mensen die houden van fietsen hebben daarom een enorm voordeel; niet alleen maken ze graag gebruik van de fiets, ook zorgt het nog eens voor de dagelijkse beweging die je nodig hebt om fit en vitaal te blijven.

Zoek je nog een nieuwe fiets? Op dit moment zijn de Spirit fietsen enorm populair. Bestel een fiets vóór 13.00 uur = volgende dag in huis bij Fietsenopfietsen.Zeker een kijkje waard!

Waarvoor helpt fietsen nog meer?
Je kunt fietsen door alle lichamelijke bewegingen die je erbij maakt best een sport noemen, ook al beoefen je het niet op professioneel niveau. Fietsen verkleind daarnaast de kans op blessures, want je gebruikt op een gezonde manier al je gewrichten en houdt ze soepel en jong. Daarnaast bouw je een goed hartritme op bij het fietsen, tenzij je natuurlijk haastig fietst. Een goed hartritme bevordert de vetverbranding. Een goede training voor je hele lichaam, want fietsen zorgt ervoor dat vooral rondom je benen en middel veel vet wordt verband, waardoor je er strakker uit ziet en dat is uiteraard prettig voor je zelfbeeld.
Daarnaast zorgt fietsen als sportieve bezigheid ervoor dat je op latere leeftijd minder kans maakt op hart- en vaatziekten. Iedereen kan fietsen, dus maak er vooral gebruik van!