TEAM UTRECHT LANCEERT NIEUW LOGO EN TREKT NIEUWE AMBASSADEUR AAN

13 augustus 2020, Utrecht – Team Utrecht, het team waar alle studentsporters van Utrecht onderdeel van uitmaken, lanceert vandaag een nieuw logo. Om het inclusieve karakter van Team Utrecht te benadrukken, is het logo geïnternationaliseerd. Niet enkel de tekst in het logo is veranderd, maar het gehele logo kreeg een update. Het nieuwe logo werd ontworpen door Lucas Nieuwenhuizen, een student bedrijfscommunicatie die zijn afstudeerscriptie bij de Sportraad Utrecht schreef over wat Team Utrecht kan toevoegen aan de sociale samenhang van sporters binnen en tussen Utrechtse studentensportverenigingen. Team Utrecht is het merk dat de Sportraad Utrecht in 2013 oprichtte om alle studensporters in Utrecht onder één vlag te verbinden.  

Nieuwe ambassadeur
Daarnaast is er een nieuwe ambassadeur voor Team Utrecht gevonden. Jarenlang was Kaj Hendriks, roeier bij USR Triton en voor TeamNL, het gezicht van Team Utrecht. Nu Kaj is afgestudeerd, is er een nieuwe ambassadeur gevonden om de studentensporters te inspireren: Lasse Jonker (23). Lasse studeert Human Computer Interaction in Utrecht en volleybalt voor USV Protos. Talita van Hartskamp, voorzitter van de Sportraad Utrecht licht de keuze voor Lasse toe: “Met Lasse trekken we een ambassadeur aan die veel te vinden is op sportcentrum Olympos en daardoor makkelijk benaderbaar is. Daarnaast is Lasse als volleyballer al een teamsporter en hopen wij dat dit gaat bijdragen aan het bevorderen van het teamgevoel binnen Team Utrecht”.  

Met USV Protos heeft Lasse inmiddels al meerdere jaren meegedaan aan het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap als onderdeel van Team Utrecht. Lasse vertelt over zijn ambassadeursschap: “Studentensport is voor mij echt een combinatie tussen sport en het studentenleven. De gezelligheid en inclusiviteit in combinatie met (top-)sport is juist wat de studentensport onderscheidt binnen sportend Nederland. Studentensporters zijn één team, ongeacht de sport of afkomst. Zo ook Team Utrecht. Als ambassadeur van Team Utrecht sta ik voor precies die waarden binnen de studentensport en ben ik altijd aanspreekbaar voor studentensporters en geïnteresseerden.” 

Meer weten over Team Utrecht? Neem dan een kijkje op: https://sportraadutrecht.nl/over-team-utrecht/