VERHALEN VAN DE VOORZITTER #7

TROTS EN ROUTINE IN GEKKE TIJDEN

Een wijs persoon vertelde me ooit dat je in gekke tijden routine moet aanhouden. Gekke tijden zijn het zeker, met mijn routine gaat het wat minder. Slapen om 3 uur 's middags kan gewoon en de afgelopen 4 weken heb ik geen spijkerbroek aangehad.... Hoe groot is dat verschil met het begin van het jaar, waarin ik van afspraak naar afspraak holde! Gelukkig schrijf ik nog wel de Verhalen van de Voorzitter, dus is er ergens nog wat routine te vinden.

Ik heb even geworsteld met wat ik nou ging vertellen. Het coronavirus bespreken doet de media al genoeg, dus daar wilde ik het vooral niet over hebben. Natuurlijk heeft het virus ook grote impact op de studentensport en is het soms lastig. Maar wat me in deze periode het meeste opvalt is de daadkracht van besturen en leden. Er worden allerlei online activiteiten georganiseerd en zelfs online trainingen gehouden! Naast ieders teleurstellingen wordt er ook vooral gekeken naar wat er nog wel kan en welke oplossingen er zijn. Daarnaast merken wij veel steun vanuit verenigingen en ik denk dat ons nog nooit zo vaak gevraagd is hoe het met ons gaat. Ik ben dan ook trots op hoe de studentensport deze situatie draagt en blij hier onderdeel van te mogen zijn!

Naast trots op de hele studentensport, ben ik ook trots op mijn bestuursgenoten. Helaas zie ik ze tegenwoordig alleen nog via Bluejeans, want Sneek, Breda, Maarn en Apeldoorn liggen nou niet echt bij elkaar om de hoek. Daarnaast is social-distancing natuurlijk sowieso een ding! BlueJeans en ik zijn echter nog geen vrienden geworden. De helft van de tijd doet mijn webcam het niet en zit ik als een idioot te zwaaien naar mensen die me niet eens zien. Gelukkig doet mijn audio het wel en kan ik nog altijd goed mijn mening verkondigen. Maar goed, trots op mijn bestuur dus. Ondanks alles zetten ze zich nog steeds vol in voor de studentensport en liggen er hele mooie plannen.

Afgelopen week was het natuurlijk tijd om paaseieren te zoeken, maar wij zoeken nog even verder naar iets anders. We zijn namelijk nog opzoek naar het 51e Sportraad bestuur! Mocht je hier vragen over of interesse in hebben kun je mailen naar voorzitter@sportraadutrecht.nl

Stay safe & keep your distance <3

Liefs,

Talita